Consells per guanyar

consell per guanyar

Enganya durant les batalles

Guanyar o perdre una batalla no sempre depèn de tindre majors punts d’atac o de defensa. Administra les teues cartes de batalla de manera correcta per triomfar! Recorda que el contrincant no sap amb quants punts l’atacaràs. Per tant, una bona estratègia pot consistir a fingir que el teu atac és major del que realment és. No subestimes les cartes de cagalló (A0, D0), ja que, per exemple, combinades amb unes monleonetes i dirigides a un tresor valuós, pot simular un atac poderós. A més, cartes d’atac baixes poden provocar que el jugador en la defensa malgaste les seues millors cartes de batalla per defensar-se. Quan no li’n queden i estiga dèbil sera el moment de furtar-li-ho tot!

La quantitat de cartes a la mà és determinant

En La Fallera Calavera no hi ha un limit de cartes que pots tenir a la mà, tot i que existeix una carta especial (el bec del mig pollastre) que penalitza aquells que tinguen 7 o més cartes a la mà. El número recomanat de cartes a la mà són unes 5 o 6 per tindre diverses opcions i no patir el càstic del bec del mig pollastre. D’altra banda, si tens 3 o menys cartes a la mà estàs en greu perill, així que posa-li remei quant abans millor! En cap cas et quedes sense cartes a la mà perquè et costarà molt recuperar-te i tots els jugadors podran robar-te els teus tresors fins i tot amb cagallons!

Una bona defensa és clau

De res serveix furtar tresors si no tens cap carta per defensar-los. El més recomanable és sempre anar assegurant el que vas obtenint. Recorda de tindre sempre una o dos cartes amb defenses fortes a la teua mà per així protegir els tresors que a poc a poc vas aconseguint. Tindre la poció d’orxata al mostrador, que suma +1 de defensa a totes les teues batalles, és també una opció molt recomanable. I sobretot, no malgastes una carta amb defensa alta per atacar (Jaume I, per exemple), a no ser que estigues al final de la partida!

A més, si vols estar assegurat contra les cartes especials, guarda’t sempre alguna paella protectora. No malgastes paelles protectores amb cartes especials fluixes. Utilitza-les per anul·lar el terrible pacte del dimoni, per exemple!

Sorprén els rivals encadenant jugades

En La Fallera Calavera els jugadors només poden fer una jugada en cada torn. Per tant, fer dos jugades o fins i tot tres en un torn t’aportarà un avantatge molt considerable. No malgastes les repeticions o lallioli persistent. Combina-les per fer jugades demolidores, com ara un pacte del dimoni i una batalla per algun ingredient. O una riuà i una rata penada cleptòmana. Fins i tot pots encadenar repeticions I altres cartes per fer tres o quatre accions en un sol torn. Jugades així poden donar-li la volta a la partida!