La Fallera Calavera: la novel·la

banner_llibre

Un any després de l’arribada del joc de cartes, La Fallera Calavera protagonitza també una novel·la fantàstica amb grans dosis d’humor. Un llibre escrit pel mateix autor del joc i publicat per Sembra Llibres, basat en el singular univers que combina cultura popular valenciana i zombis.

Sinopsi

SLL.8 3dDurant la celebració de la súper-híper-mega-mascletà, un terrible accident causa la mort d’una fallera de la Cort d’Honor. De seguida, la temuda Alcaldessa i el seu seguici d’assessors s’afanyen a ocultar l’assumpte. Res ha d’espatllar la festa, i la ciutat acabarà oblidant la fallera morta. Però la primavera següent, el cementeri municipal és testimoni d’una resurrecció insospitada: un cadàver amb monyos i vestit de gala sorgeix de la tomba convertit en una criatura sobrenatural. Assedegada de venjança, la Fallera Calavera començarà la seua croada per restablir la justícia i la veritat. I no ho farà sola. Pel camí trobarà la complicitat d’uns altres zombis molt especials: la Delicà de Gandia, el rei Jaume I i una Bellea del Foc apegalosa.

La Fallera Calavera és una història delirant i plena de sarcasme escrita per Enric Aguilar, un relat fantàstic que naix d’un joc de cartes que ha estat tot un fenomen. Reines de la festa amb cucs i panderoles entre els ossos, polítics arrogants que faran tot el que faça falta per tapar les seues vergonyes, personatges històrics i llegendaris convertits en zombis tendres i matussers… Tots formen part d’aquest univers únic. I terroríficament encantador.

Què diu l’autor sobre la novel·la?

foto_enricQuan em van proposar escriure un llibre protagonitzat per La Fallera Calavera em va parèixer una idea totalment coherent amb el projecte original. Al cap i a la fi, el joc de cartes sorgia d’una idea prèvia molt vinculada amb el fet de contar una història: un rudimentari curtmetratge d’animació que jo mateix havia creat el 2007. Des del principi, però, apareixia una dificultat: com catalogar el llibre? Seria una novel·la juvenil? O una història per a adults? Si anava enfocada als adults, per què tenia il·lustracions?

Al final, La Fallera Calavera és un relat inclassificable, que no encaixa amb les etiquetes. A mi m’agrada comparar esta història amb una falla perquè hi conté els mateixos elements: uneix molts personatges dispars que poc tenen a veure entre ells i en crea un únic conjunt, aposta per l’humor i té un final un pèl… barroc! A més, el lector podrà quedar-se amb la història més superficial o pot anar més enllà i descodificar tots els elements de sàtira que hi conté. A fi de comptes, criticar els nostres polítics a base d’ironia i sarcasme sempre ha estat una de les funcions principals d’un monument faller, veritat? Espere que gaudiu llegint la novel·la i que, en este cas, no acabe destruïda per les flames!

Aconseguix la novel·la ara!