Personatges

  • capità moro
  • Delicà de Gandia
  • tombatossals
  • bellea del moc
  • Monleon
  • monleonetes
  • tio sangonera
  • alcaldessa perpetua
  • cagallo
  • moma

capità moro

Encara que semble exòtic, este personatge arriba directament des d’Alcoi, de les festes de Moros i Cristians. Com a carta de batalla la seua espasa enorme li garantix un poder d’atac notable, però no li demaneu que es defense amb eficiència: va massa begut per coordinar els moviments!

La seua frase és: “Això ho pague jo!”

Delicà de Gandia

Esta donzella zombi té pànic als gesmils. No és d’estranyar si tenim en compte que va morir quan un sol pètal d’esta flor li va caure al cap. Per això, no espereu que una senyoreta tan delicada siga massa apta per a la batalla!

La seua frase és: “Com la Delicà de Gandia, que volia cagar i no podia”.

tombatossals

Un gegant bondadós molt estimat en Castelló de la Plana, ja que es diu que va participar en la fundació de la ciutat amb l’ajuda dels seus amics Cagueme, Bufanúvols i Arrancapins. És difícil veure’l en el joc, però els que el troben podran aprofitar-se de la seua força descomunal!

La seua frase és: “Nyas, coca!”

bellea del moc

Esta zombi alacantina és la representant de les Fogueres de Sant Joan i diuen que es passeja pels carrers amb un llarg moc que sempre li penja del nas. Esta estranya gelatina verda fa que els objectes més insòlits se li apeguen al cos. En el joc, la seua habilitat li permet furtar dos tresors en comptes d’un!

La seua frase és: “Ai, els pits, com més me’ls toque, més pansits”.

Monleon

Este xouman mític ve disposat a reviure el seu programa de televisió El show de Joan Monleon, amb proves tan valencianes com La paella russa, la prova del campanar o la de les taronges. Addicte als dobles sentits i als esmòquins llampants, fa molt bon equip amb les seues companyes, les monleonetes.

La seua frase és: “Senyora, vol que li toque la clòtxina?”.

monleonetes

Les monleonetes són les hostesses que acompanyaven Monleon en el seu programa de Canal 9. Famoses per les seues vidrioles amb forma de pit i per la seua cançó “A guanyar diners”, en el joc són tan inseparables com ho eren a la televisió. Per això, la seua habilitat treball en equip permet combinar-les amb altres personatges en les batalles!

tio sangonera

Quantes vegades heu sentit l’expressió “menjar fins a rebentar”? El Tio Sangonera va fer realitat esta frase feta quan, segons conta una dita coneguda, va morir a causa d’una fartada desmesurada. En el joc, este personatge és més fort com més ingredients de la paella tens sobre el mostrador.

La seua frase és: “Com el Tio Sangonera, que va morir d’una fartera”.

alcaldessa perpetua

Després de guanyar una convocatòria electoral rere una altra, quan una coneguda alcaldessa va decidir deixar de presentar-se, la gent va continuar votant-la, fins i tot després de morta. Es diu que se l’ha vista convertida en zombi passejant-se per l’ajuntament, obligada a governar la ciutat fins a l’eternitat. Compte amb este personatge en el joc, perquè pot tornar a la batalla sense descans!

La seua frase és: “No se’n va ni amb aiguarràs”.

cagallo

El cagalló, eixe terme col·loquial tan valencià per definir la matèria fecal, no podia faltar en el joc. I ho fa com un personatge més, sense punts d’atac, sense punts de defensa i sense cap habilitat. Un autèntic cagalló, en tots els sentits, que els jugadors més avançats aprendran a utilitzar!

La seua frase és: “Vaig com cagalló per séquia”.

moma

D’origen religiós, este misteriós personatge apareix a les processons del Corpus com a protagonista del Ball de la Moma. És la representació del bé i lluita contra els set pecats capitals. En el joc, l’habilitat justa virtut la converteix en una de les cartes més poderoses si s’utilitza en el moment adequat.

La seua frase és: “Prop o lluny, Corpus al juny”.

Trobaràs més personatges al joc, descobrix-los!